fredag 8 juli 2011

Tips på förrätt: Blåmusslor

Färska fina goda räkor till middag igår. Till förrätt hade vi blåmusslor - så gott! Färska musslor är självklart godast men vi köpte ICAs frysta blåmusslor och de var faktiskt helt ok.

Så här gjorde vi (enligt ICAs recept):
Blanda ihop 2 msk ströbröd, 1 msk hackad persilja, 1 msk hackad gräslök, 1 msk hackad dill, 1/2 dl olivolja, 1 msk pressad citron, 1 pressad vitlök, 2 msk riven parmesan, salt & peppar. Blanda ihop alla ingredienser och lägg en klick på varje musselhalva (de ska vara frysta). In i ugn och grädda i 10-15 minuter.


Här hinner vi knappt avsluta en måltid förrän vi planerar nästa. En matglad familj minst sagt! Imorgon ska vi grilla strömming, ett tips från en kille i fiskbilen. Till det föreslog han färskpotatis och dill- & citronsmör. Visst låter det gott!? :)

Alexandra

1 kommentar:

  1. Katrin Bengtsson11 juli 2011 22:38

    Ha en riktigt fin sommar Alexandra! Ser fram emot att ses i september!
    Varma hälsningar från Katrin

    SvaraRadera