måndag 23 april 2012

Underbar Mormor Magdas glass

Förra veckan fick jag följande kommentar: "-Om jag skulle vara gift med dig skulle jag gå upp i vikt!". En ganska komisk iakttagelse med tanke på att jag jobbar en hel del med just viktkunder och att vi dessutom stod framför tre av mina fina nyttiga maträtter... Men jag tog det givetvis som en komplimang.

Lite full i skratt kom jag att tänka på just den här kommentaren igår när jag mumsade i mig Mormor Magdas Karamelliserade Kolaglass med Havssalt.


Min granne Anders överraskade mig i helgen med tre smaker från Mormor Magdas "därproducerade" glass. Glass som glass tänkte jag men oj oj... det var utan betänklighet den godaste glassen jag ätit. Dessutom, gjord på ekologisk mjölk och grädde från Hjo, ägg från Lalleryds gård och socker från svenska sockerbetor och ekologisk vanilj från Madagaskar. Rent och fint utan tillsatser. Underbart. Passing it forward.

Frågan kvarstår då. Går man upp i vikt av det som är gott? Oavsett om det är nyttigt eller ej. Njae inte riktigt. Om vi lär oss att äta enligt japansk "Hara Hachi Bu" eller "80 % mätt" och väljer våra frestelser - då är risken stor att vi istället både håller vikten OCH mår bra! Förvisso en konst men väl värt att öva på.

Alexandra

1 kommentar:

  1. Va kul att du tyckte om glassen Alexandra! Och speciellt för Mormor Magdas när det skrivs så fina ord om den av en riktig matexpert som du. -Anders

    SvaraRadera