Kom hem sent och stirrade med tom och förvirrad blick in i kylskåp och skafferi. Vrålhungrig och trött kom jag inte på en enda rätt, inte ens den där spiksoppan jag själv brukar prata om (faktum är att mina egna goda råd kändes rätt avlägsna). Men så plötsligt. Spansk omelett! Och som i trans började jag skala potatis...
Du behöver: POTATIS, LÖK, OLJA, ÄGG, SALT & PEPPAR.
För 2 personer: Skala 3 potatisar och skär dem i tunna skivor. Skala 1 gul lök och hacka i bitar. Hetta upp rikligt med olja i en panna och stek potatisen i några minuter. Lägg på löken och stek ytterligare i någon minut. När potatis och lök fått färg och är mjuka - ta bort från plattan och låt det rinna av. Knäck 4 ägg i en skål - vispa med en gaffel. Tillsätt potatis och lök - salta och peppra och rör om. Hetta upp olja i pannan - häll i äggblandningen och stek några minuter på varje sida. KLART! Servera med grönsaker, dressing och lite pinjenötter.
Middag på en kvart! Dessutom gott.
Alexandra
Men vad glad jag blev att du är tillbaka med bloggen Alexandra! Gillar att läsa din blogg:). Trevlig helg, hälsar Inger
SvaraRaderaHej Inger!
SvaraRaderaTack det värmer! :)
Alexandra
Hej Alexandra.
SvaraRaderaLäste din blogg på jobbet dag och orkade inte gå och handla mat. Har precis ätit potatis rätten och den var fantastisk god! Tack! Johanna