söndag 4 juli 2010

Fredagsdrycker

När det är varmt ska man dricka mycket. Mer än 50% av kroppen består av vatten och hjälper att reglera kroppstemperatur samt transporterar näringsämnen och slaggprodukter.

Vätskebehovet är cirka 1-2 liter vatten per dag, utöver vätskan du får i dig från födan. Vid fysisk aktivitet eller vid varmt klimat ökar ditt behov. Vid hård träning behövs cirka 1 liter vatten per träningstimme. Det är allmänt kännt att pestationen försämras avsevärt om en idrottare slarvar med vätskeintaget.

Goda drycker genomsyrade faktiskt hela min fredag!
På förmiddagen hade Balance besök av en representant från ICA to go. Vi fick smaka deras juice och smoothies - verkligen goda! Dessutom färskpressade och inga tillsatser!

På eftermiddagen hängde jag med Maria till Blueberry där vi köpte blåbärssmoothie - Mmmmm...
På kvällen träffade jag upp Karin & Johanna. Först tänkte vi ta ett glas vin på någon av Norrmälarstrands uteserveringar. Det kändes faktiskt rätt stökigt och bullrigt överallt där. Långa köer och fulla högljudda människor överallt. Ibland känner man för det. Ibland inte, så vi promenerade lite längre upp mot Schelegatan istället och hamnade på Vinoteket. Vilket underbart ställe!

Vi satt på deras lummiga bakgård där det var tyst och harmoniskt. Man köper ett "vinkort" och sätter sedan in det i olika "vinomater" och smakar sig fram. Häftigt koncept, verkligen. Vi fick tips av en sommelier och jag smakade bla ett helt otroligt gott dessertvin "Pomele". Kvalité framför kvantitet kändes helt rätt!

Johanna & Karin vid "vinomaten".

Inte bara vin... Vi beställde ostbricka med kvittenmarmelad och mandlar. Ljuvligt!

Alexandra

2 kommentarer:

  1. Vad det låter härligt, var i Stocholm för ett år sen och tyckte den var en liten storstad, så mysig! För en svensksmåländskitaliensksicilianska kändes nostalgi för en tid som varit.

    SvaraRadera
  2. Ja, stockholm är en mysig stad, och även småland o italien har sina pärlor! :-)
    Alexandra

    SvaraRadera