Kikärtssoppa
Ingredienser (4 personer): 1 purjolök, 1 vitlöksklyfta, 1 tetrapack kikärtor, 1 msk smör, hönsbuljong + 3-4 dl vatten, 1 dl parmesanost, bladpersilja, 6 champinjoner, 2 msk grädde, salt & peppar.
Gör så här! 1) Hacka purjolöken och stek den i smör och finhackad/pressad vitlök. 2) Tillsättt kikärtorna och rör om. 3) Tillsätt vatten och buljong och låt koka i några minuter. 4) Riv parmesanosten och häll i 2/3 i soppan tillsammans med hackad bladpersilja och grädde. 5) Rör om och smaka av med salt & svartpeppar. 6) Mixa soppan med stavmixer (mixa inte för slät utan låt gärna några hela kikärtsbitar vara kvar). 7) Stek champinjonerna, salta & peppra. 8) Servera soppan med riven parmesan, champinjoner & persilja.
Alexandra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar