torsdag 23 juni 2011

Korv & salt

"-Korven kan ta kål på dig!" Detta skrämde Daily Mail britterna med i veckan.

Nio av tio brittiska korvar innehåller mer salt än en chipspåse och nu vädjar Food Standards Agency till tillverkarna att dra ner på saltinnehållet. Saltinnehållet i korvarna har under de senaste åren ökat från 2,2 gram per portion till 2,4 gram.

I Sverige innehåller korvarna också en hög saltmängd och kan innehålla upp till 3 gram salt per 100 gram! Cornflakes, bacon, pizza och snacks som chips och popcorn är andra saltrika livsmedel man bör se upp med om man vill hålla nere på saltet. Jag har skrivit om salt och hälsa här.

Visst är det gott med korv på grillen men alternera med lax och övrig fisk, kyckling, paprika, lamm, falafel... Så gott med grillad makrill eller torsk i folie med färska kryddor, citron och olivolja!

Trevlig midsommar!

1 kommentar: