onsdag 3 juni 2009

Viktgruppen Träff 9

Förra veckan var det näst sista träffen för viktgruppen. Det var några tappra deltagare som dök upp, men de var få.... endast 7 stycken. Vi tog ett gemensamt beslut att nu göra ett uppehåll, "släppa ut dem i det fria" och sedan ses efter sommaren.

Av de 7 deltagare som dök upp hade 3 personer gått ner i vikt och 4 personer ökat i vikt. 2 personer av de som ökat i vikt hade minskad fettprocent och samtliga hade minskat midjemåttet. Karin kommer nu att göra en sammanfattning av hela kursen och presentera med diagram och kurvor, det ska bli riktigt intressant.

Vi är otroligt nöjda med resultaten och feedback från deltagarna har varit över förväntan! Vi som kursledare känner att vi har lyckats förmedla ett viktigt budskap vad gäller kost och träning; genom att lyssna på kroppen och skaffa sig goda vanor kan man hämta ut stora vinster vad gäller hälsa, välmående och viktbalans.

Långsiktighet är ett nyckelord och vi är så stolta över att gruppen verkligen förstått och tillämpat detta. Korta målsättningar = kortvariga resultat. Långsiktiga målsättningar = långvariga resultat.

Idag handlar trender och fokus mycket om snabbhet och effektivitet, och det sunda förnuftet som vi ALLA har kommer oftast i kläm. Vi vill fixa våra kroppar med snabba metoder och ingrepp och uppnå själsligt välmående med lättillgänglig terapi. Det kanske kan fungera för vissa men för de allra flesta gör det INTE det, på lång sikt. Använd sunt förnuft och din intelligens. Ta gärna hjälp av en expert men acceptera att det kan ta tid och reflektera över vad du lär dig!

Det är nu den riktiga resan börjar för viktgruppen; att bibehålla resultat! I september ses vi igen för att följa upp hur det gått!

Alexandra x

2 kommentarer:

 1. HEEEEJ Alexandra... som jag har tänkt på dig och din blogg. (det är sofie lövström-tränar på balance i stan-jag som åkte till USA) ja har oxå en blogg, utifall du inte kopplar vem jag är:

  http://www.finest.se/fiia

  joo ivf så har jag tänkt på dig flera gånger, ja glömde ju din blogg lapp hemmai sverige så ja har inte vetat vad du haft för blogg, så idag tänkte jag och kom på vad du sa och hittade rätt :)

  Nu ska jag verkligen försöka följa din blogg...När ja får mer tid ska jag försöka hinna med och se vad du skrivit tidigare...

  ha de så bra där hemma så länge.
  kram Sofie

  ps. maten här i USA e helt störd.. allt har socker, vad man än ska välja, dryck som föda, allt e socker. mjölken innehåller 12gram socker..hmm?? så e de väl knappast hemma??

  Och de e svårt att låta bli alkoholen, men din röst finns fortfarande i mitt huve varje gång jag vill köpa nått på egen hand. Tack för det...

  SvaraRadera
 2. Hej Sofie!
  Klart att jag kommer ihåg vem du är. Trevligt att du hittade hit!

  Bra att jag finns med på ett hörn i usa... Det finns mycket sockerfrossa där, men å andra sidan brukar de ju ha bra alternativ också.

  Ha det så bra, så hörs vi av när du är hemma i sverige igen! Jag ska kolla in din blogg!

  kram, Alexandra

  SvaraRadera