måndag 3 maj 2010

Subway

Händer väldigt sällan men ibland händer det; att det (bara) blir en macka till lunch.... I fredags gick Lina och jag till Subway för att köpa varsin krispig baguette. Det var förvånadsvärt gott!

När jag väl stod där och väntade på att få betala så fick jag syn på följande konstiga meny på väggen:"6 gram fett eller mindre". Finns det fortfarande aktörer inom matbranschen som progarerar för en extremt fettsnål diet? En minst sagt mossig hälsouppmaning.

6 gram fett motsvarar 1,5 tsk smör eller 1/4 avokado.... alltså väldigt lite. Om de tror att vitt bröd är så mycket bättre så får de nog tänka om eller möjligtvis köpa en dagsfärsk hälsotidning och uppdatera sig. Säga vad man vill om Subway som lunchalternativ men alternativet "fettsnålt" är långt ifrån ett bättre val än den tonfisksbaguetten som jag mumsade i mig. Varför inte istället lägga fokus på "bra fettkvalité" istället och därmed framstå som en något mer hälsomedveten kedja?

Alexandra

2 kommentarer:

 1. Jag håller verkligen med dig! Har tänkt på det själv när jag varit där, att det inte är ett särskilt bra budskap.. Du borde kontakta dem!;)

  SvaraRadera
 2. Subway säljer sin mat som smalmat i USA (var annars) de är storsponsor av Biggest Loser och man ser deltagarna äta deras mackor i tid och otid. Dessutom far de land och rike runt och föreläser om hur man håller vikten genom att krubba Subway mat.....
  De tjänar alltså storkovan på sin "smalmat"
  Ibland ser man människor som uppenbarligen försöker gå ner i vikt handla på ICA och gå i alla fällor tex:
  *Lätt yoghurt proppfull i socker
  *Viktväktarnas godis, pizzor och färdigmat
  Jag blir så arg och förtvivlad när jag ser sånt och vill ta dem i handen och visa på alternativen som faktiskt existerar men inte marknadsförs lika hårt.

  SvaraRadera