fredag 20 augusti 2010

Pizza vs Treadmill

LCHF, GI eller Tallriksmodellen? - De flesta känner till dessa begrepp. Många har en bestämd uppfattning av hur man ställer sig till deras riktlinjer. Vissa har även väldigt starka känslor kopplade till dieterna. Inte minst märker jag det på mina klienter och kollegor på Balance.

För att hårdra det något; man skulle nästan kunna tro att dieterna har blivit politiska partier där olika partiledare strider för dess ideologi. Kostdoktorn, Annika Dahlqvist, Fredrik Paulun är några partiledarnamn... De slåss om Din röst!

Viktminskning är fortfarande något av en gåta och än vet vi inte med säkerhet om det är kolhydraterna, sockret, fettet eller kalorierna i sig som orsakar övervikt och fetma. Jag tycker att den nya forskningen om genernas (individens!) betydelse är ganska intressant i sammanhanget. Du kan bla läsa mer om det i mina tidigare inlägg här och här.

Idag ramlade jag över ett klipp på Youtube som var lite kul; Pizza vs Treadmill. Det är få som inser hur svårt det är att väga upp den dagliga "skräpmaten" med fysisk aktivitet. En bra kosthållning är ett måste om man vill gå ner i vikt! Det handlar dock inte om att kasta sig över en diet eller äta enbart salladsblad (usch så tråkigt). Det handlar främst om att undvika de värsta matfällorna (läs: skräpmat, läsk och godis) under vardagen.
Alexandra

2 kommentarer:

  1. Well said alex! You know, its fascinating how many people complain on how they dont achieve good results in the gym... Well, you need to workout really hard in order to counteract those cals...
    all the best...
    /G

    SvaraRadera
  2. ha ha... vad tydligt det blir liksom!:)

    SvaraRadera