onsdag 16 mars 2011

Hälsodag på Niana

Tillbaka på kontoret efter ett föredrag på Niana Niana Wellness Center! De har Hälsodag hela dagen idag med föreläsningar, danspass och andra roliga aktiviteter. Jag pratade om "Mat & Myter" och efter det höll inspirerande Kayo ett danspass "Discoaerobic".

Men hälsodagen är inte slut... Det finns fortfarande möjlighet att ta sig dit och lyssna på Johan "Plexus" Oldenmark, fd gladiator & PT som kl 16:00 ska prata om "Vart tog kärleken & leken vägen?" eller kanske ett danspass kl 17:15 "Latinomoves" med Anna Hansson? Värt ett besök - fina lokaler & härlig stämning.


Jag pratade om "Sanningar & myter om bra kost" och tog bla upp ägg & kolesterol. Ägg är proppat med näring! En del personer undviker ägg på grund av rädslan för kolesterol och risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Det är sant att äggulan innehåller kolesterol men kolesterol är ett viktigt ämne för kroppen som används bla för bildning av hormoner och gallsyror. Kroppen producerar dessutom kolesterol, mellan 2-3 gram kolesterol per dag och denna egenproduktion hämmas om vi äter kost med mycket kolesterol. Det är främst för mycket snabba kolhydrater (godis, läsk), dålig fettkvalité (snabbmat, pommes), fysisk inaktivitet och övervikt som påverkar blodfetterna negativt. Att man ska undvika äggulan pga kolesterolet är alltså en myt!

Alexandra

3 kommentarer:

  1. Vad synd att jag missade det mina jobbarkompisar såg dig och var mycket imponerade.

    SvaraRadera
  2. SÅ tråkigt att jag missade din föreläsning Alex. Du måste säga till i god tid! :-)

    Hälsningar från "tränar-Anna" ;)

    SvaraRadera