onsdag 2 mars 2011

Lyxig fruktsallad

Jag är riktigt förtjust i kombinationen jordgubbar, mango och kiwi. Ät tillsammans med en klick turkisk yoghurt och flytande honung. Kanske inte det mest säsongsrätta att äta just nu men jag gör jag hellre avkall på något annat för åh så gott det här är!


Mangon ska (precis som avokadon) vara tillräckligt mogen för att vara god, annars kan de ha en lite sträv smak. De ska vara fasta och något mjuka. Jag brukar köpa en "lagom mjuk" och förvara den hemma i ett mörkt köksskåp och vänta in tills den blir tillräckligt mjuk. Pakistansk mango är extra god och går att få tag på i en del utländska matbutiker.

Alexandra

1 kommentar:

  1. Aldrig hört talas om pakistansk mango!! Det ska jag leta efter i helgen. Själv gillar jag den gula kiwin, kanske också en bra kombo!:)
    Trevlig helg Alexandra!

    SvaraRadera