torsdag 7 maj 2009

Medlemskväll Balance Solna

Har precis kommit hem från Balance i Solnas första Medlemskväll. Verkligen lyckad kväll! Mat från Operakällaren, bubbel, specialklasser och framför allt mycket trevligt Balancefolk!

Jag drog också mitt lilla strå till stacken och hade gjort "hälso-shots" som vi bjöd på och pratade kost med våra medlemmar. Så här gör man shotsen: 1 dl hallon, 1 pressad apelsin, finhackad mynta, riven ingefära, pressad lime. Mixa med stavmixer och servera med is!

Jag höll även ett halvtimmas föredrag om kost. Pratade om vikten av att tänka långsiktigt o "bondvettigt". Pratade även om kost i förebyggande syfte, något jag ofta hänvisar till (en del av mina klienter fyller nu i meningen åt mig så jag antar att det är ofta :-)) Jag anser att motivationen till att VARA frisk ska vara lika viktigt som att BLI frisk.

Igår kväll visade SvT kunskapskanalen ett program om hjärt-kärlsjukdomar. I USA ökade hjärt-kärlsjukdomar lavinartat under 40-talet och man kopplar detta starkt till den bekväma livsstilen och ökade matintag som skedde under efterkrigstiden. Dessförinnan var hjärt-kärlsjukdomar inte ens bland de 10 mest vanligaste dödsorsakerna (nu står de för 50 % av dödsorsakerna i USA). Kost och Träning är nyckeln!

SM mästaren och landslagssimmaren Mathias Hageneier höll också föredrag, om motivation. Verkligen intressant! Hösten 2008 blev 28-åriga Mathias uttagen till svenska simlandslaget, äldsta debutanten någonsin. En resa som började bara två år tidigare. Han pratade om "positiva motivationscykeln" och att det är viktigt att inte se målsättningar som tråkiga eller bestraffande. "Se möjligheter i allt!" uppmanar han. Ett riktigt inspirerande föredrag.

Nästa vecka har vi medlemskväll på Balance i stan!

Alexandra x

2 kommentarer:

  1. Mmmm, den här hälsoshotsen måste jag bara testa! I stället för godis eller .....? :-)

    SvaraRadera