onsdag 8 juli 2009

Foodhappy weekend

Hade det riktigt bra i helgen. Lagade en massa god mat. Det är något visst med att äta en god frukost på balkongen med en tidning, en filt, trevligt sällskap och låta dagen sakta smyga sig på. Grillning vid skymning är inte heller fel :-)

Alltså; helgens scene of foodcrimes: balkongen! Här kommer ett litet smakprov på vad som skapades!

På lördagen hade jag och M en riktigt härligt lyxigt god frukost! En del associerar lyxfrukost med croissants, toast med marmelad, ägg & bacon. Det gör inte jag…. Här kommer tips på en lyxfrukost som faktiskt även är nyttig!

Smoothie-4-2!
5 dl fil/yoghurt naturell 3 %
1 dl mjölk (eller havremjölk)
Rikligt med färska jordgubbar
½ - 1 banan
1 msk jordnötssmör (Kung Markattas ekologiska är god)
Mixa i matberedare eller med stavmixer!
Häll upp smoothien i ett stort glas. Skiva ½ banan och lägg i och toppa med 2 msk granola (BioFoods är god).

Ljust/mörkt ekologiskt surdegsbröd (köpt på Blooms, St Paulsgatan på söder) med bregott, ost & paprika. Det blev en hemmagjord Latte också.


På kvällen blev det grillning! Kycklingspett med grillad hallumi, grönsallad och yoghurtsås.


Marinad: olivolja + färsk oregano + honung + salt + svartpeppar + mörk sojasås. Lägg kyckling, hackad squash och paprika i en plastpåse i marinaden över natten (eller någon timma innan grillning). Varva kyckling, squash och paprika på ett grillspett och grilla!

Hallumi: Grilla några skivor hallumi tills den blir lite brunbränd.

Sallad: ruccola och salladsblad och cocktailtomater. Dressing: 1/2 klyfta pressad vitlök + olivolja + salt & svartpeppar + 1 msk riven parmesanost. Skölj salladen och tomaterna och blanda i en skål med dressingen.

Yoghurtsås: Grekisk yoghurt + mosad fetaost + salt & svartpeppar + pressad citron.

Färgrikt, nyttigt och ffa mycket gott! Det blev lite hallumi över så då kokade jag lite pasta, lät det svalna. Finhackade paprika och squash och blandade i pastan med olivolja, vitlök, salt & peppar. La allt i en matlåda med hallumiskivor överst och yoghurtdressing och sallad till. Perfekt lunch på jobbet på måndagen!

Alexandra x

1 kommentar:

  1. Att lyxa till det med otroligt god och nyttig frukost, lunch & middag enligt ovan gav/ger ju så mycket! Både själen & kroppen mår underbart bra och tänk allt detta med det bästa & vackraste av sällskap:-)
    Du är verkligen en sann pärla Alexandra!

    SvaraRadera