Att göra egen müsli...... krångligt och onödig? Krångligt är det inte. Och müslin från matbutiken är förvisso praktiskt men inte lika god som den egna.. Inför första semesterdagen, gjorde jag en stor sats lyxmüsli igår! Brukar höfta och använda olika ingredienser varje gång; här kommer gårdagens recept!
Ingredienser:
5 dl havreflingor, 2,5 dl boveteflingor, 1 dl grovhackade valnötter, 1 dl grovhackade sötmandlar, 1 dl pumpafrön, 1 dl grovhackade hasselnötter, 100 gram kokosflingor, 2 dl äppeljuice, 0,5 dl rapsolja, 0,5 dl flytande honung.
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser och bred ut på bakplåtspapper på en långpanna. Ugnsrosta i ca 30 minuter på 200 grader. Rör om då och då och titta till så att det inte bränns. Ta ut och låt svalna.
Tillsätt: 1 dl torkade blåbär, 1 dl hackade aprikoser, 1 dl krossadelinfrön, 1 dl vetegroddar. Blanda ihop allt! Förvara i glasburk med lock.
Alexandra
Vilken fin & inspirerande blogg du har!
SvaraRadera//Åsa på MT
Hej Åsa!
SvaraRaderaVad kul att du kikade in och tack för värmande ord.
Vi ses på MT!
Alexandra