Igår gjorde jag en svin(så populärt prefix...)-god laxrätt. Det var mitt ex som lagade den till mig första gången och har sedan dess varit en klar favvo (laxen alltså...)! Här kommer receptet:
Lax med senap, honung, nötter & ljummen potatissallad (2 portioner)
Ingredienser:
2 laxfiléer
1 msk senap (dijon)
1 msk flytande honung
ca 10 hasselnötter
4 potatisar
1 knippe sparris
2 msk hackad gräslök
2 msk kapris
1 msk olivolja
1 msk färskpressad citron
Salt & svartpeppar
Gör så här!
1) Hacka hasselnötterna och blanda ihop med senap och honung. 2) Lägg laxfiléerna på ett ugnssäkert fat och bred på nötblandningen. Grilla i ugn 200 grader, ca 15-20 minuter. 3) Skala potatisen och skär i tärningar. Koka i saltat vatten tills mjuka - ca 10 min. 4) Medan potatisen fortfarande är varma; tillsätt olivolja, gräslök, kapris, citron, salt & svartpeppar. Rör om försiktigt. 5) Skär sparrisen i bitar och koka i saltat vatten i några minuter (de ska inte bli för mjuka). 6) Servera laxen med potatissallad och sparris.
Trevlig helg!
Alexandra
Ser hur gott ut som helst!! Tack för det!
SvaraRaderakram Erika