torsdag 9 juli 2009

Västkustsmat

I morse tog jag x2000 ner till västkusten för lite semester, härligt! SJ har lyxat till det och bjuder numera sina 1 klass passagerare på frukost vilket var en glad överraskning. Cultura yoghurt, grönsaker, (någorlunda-) grovt bröd med ekologiskt bregott. Gott!

När jag kom fram bjöd mams o paps på lunch.... Det blev blomkålssoppa och snittar med champinjonkräm - super gott!

Blomkålssoppa (recept på en höft sådär :-))
hackad gul lök
pressad vitlök
lite olivolja
1/2 blomkålshuvud, delat i buketter
2 potatisar, tärnad
8 dl vatten
2 msk Bio Foods lantbuljong
ca 100 g Philadelphia ost
3 dl mjölk
50 g ädelost
2 msk hackad gräslök
salt och svartpeppar
Fräs löken i oljan och tillsätt blomkål och potatis och späd med vatten. Tillsätt buljong. Koka upp 10-15 min. Mixa med stavmixer. Tillsätt mjölk och osten. Dekorera med gräslök.

Snittar med champinjonkräm
Färska Champinjoner
1 vitlöksklyfta
1 tsk smör
timjan
1 msk ljus sojasås
200 g kesella
1 msk färsk timjan
salt & peppar
Skölj och hacka champinjoner. Stek dem i lite smör. Tillsätt kryddor och låt det puttra i några minuter tills de får färg. Häll bort ev. vatten. Låt svalna. Blanda ner soja, kesella. Lägg röran på rostat mjukt bröd eller Finn crisps.

Nu är det dags för mat igen..... :-) Vi tar en sen middag i trädgården och det blir bakad potatis med laxröra. Mmmmmm......
Alexandra x

2 kommentarer:

  1. 1 klass jo ja tackar jag ;-) Själv tillhör jag de som saknar servering av gratis mat på flygresan men kanske du inte godkänner den maten?
    jag ska prova soppan tack! men funkar förhoppn lika bra med broccoli.
    Tja! /Olle

    SvaraRadera
  2. Muuuuuums vad gott! Saknar dig gumman....kom hem nu hahha:-)

    SvaraRadera