I Sverige är vi ju uppvuxna med mjölkchoklad... och på TV visas just nu en fartglad tjej med en maraboukaka i munnen... men det är fel sort tyvärr! Det är den mörka chokladen som är bra för hjärtat. Där hittar du antioxidanter (flavoner) och mineraler som främjar hjärthälsan.
Det finns fler bevis; en stor amerikansk studie (2004) visade att några rutor 70-procentig choklad varje dag gör att blodkärlen lättare expanderar vilket minskar risken för hjärtinfarkt och kan sänka kolesterolhalten i blodet.
Istället för att äta en halv chokladkaka några ggr i veckan och riskera att gå upp i vikt (som kan öka risken för hjärtsjukdom...) så rekommenderar jag en rad 70 % mörk choklad var eller varannan dag.
Jag älskar Green & Black's choklad - har ätit den sedan mina dagar i London och nu finns den nästan överallt här i Sverige. Prova!
Alexandra
Hej!
SvaraRaderaKan du inte skriva fler veckomenyer, jag blev jätteinspirerad! :)
Vad kul! Det kommer fler längre fram, jag lovar!
SvaraRaderaAlexandra