måndag 17 januari 2011

Hälsotrend

Hörde på nyheterna i morse att Stockholms landsting ska satsa på bättre kvalité på sjukhusmaten. Maten, som idag levereras av Sodexo, har fått mycket kritik för att vara full med tillsatser och nu tar alltså alliansen tag i detta. Bra!

Det är ett enormt intresse för att leva hälsosamt just nu. Jag tror att vi kommer att se allt fler restauranger framöver som satsar på hälsosam mat för att matcha det här intresset. Då menar jag inte att erbjuda quinoasallader på menyn utan använda fina råvaror och nyttiga smaker.

I USA förutspår man följande trendutveckling hos restaurangerna under 2011:
  • Lokalproducerade ingredienser. Många konsumenter vill idag veta vart maten kommer ifrån och känna att det finns både en miljö- och hälsoaspekt.
  • Mindre portioner. Supersize är på väg bort...
  • Mer smak. Portionerna må hända bli mindre men maten ska vara smakfull och spännande.
  • Introducera super-foods (mat med hög näringstäthet) på menyn.
  • Allergivänlig mat. Laktosintolerans, vetekänslighet och glutenintolerans är inga ovanligheter idag och restauranger bör erbjuda goda allergifria alternativ.

Alexandra

1 kommentar:

  1. Mindre är alltid mer, kvalitet istf. kvantitet!
    Plus så innebär det livskvalitet!

    SvaraRadera