söndag 29 maj 2011

Kikärtssoppa

Mamsen fick kikärtssoppa på morsdag! Soppan passar riktigt bra som förrätt eller varmrätt med en macka eller kokt ägg till. Vi åt den som förrätt och som varmrätt blev det lax med dillpotatis och romsås. Efterrätt; rabarberpaj... Gott!



Kikärtssoppa
Ingredienser (4 personer): 1 purjolök, 1 vitlöksklyfta, 1 tetrapack kikärtor, 1 msk smör, hönsbuljong + 3-4 dl vatten, 1 dl parmesanost, bladpersilja, 6 champinjoner, 2 msk grädde, salt & peppar.


Gör så här! 1) Hacka purjolöken och stek den i smör och finhackad/pressad vitlök. 2) Tillsättt kikärtorna och rör om. 3) Tillsätt vatten och buljong och låt koka i några minuter. 4) Riv parmesanosten och häll i 2/3 i soppan tillsammans med hackad bladpersilja och grädde. 5) Rör om och smaka av med salt & svartpeppar. 6) Mixa soppan med stavmixer (mixa inte för slät utan låt gärna några hela kikärtsbitar vara kvar). 7) Stek champinjonerna, salta & peppra. 8) Servera soppan med riven parmesan, champinjoner & persilja.


Alexandra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar