torsdag 22 december 2011

Vintersallad

En helt fantastisk och nästan förvånadsvärt god sallad som passar utmärkt på julbordet men som även är god till fisk eller stekt hallumi eller bara äta den som den är som en lätt lunch eller kvällssallad.

Vintersallad med kidneybönor,
grönkål & äpple

Ingredienser: 4 dl finhackad grönkål (eller bladspenat), 1 röd lök, 2 äpplen, 1 burk kidneybönor.
Dressing: 1 msk äppelcidervinäger, 2 msk rapsolja, 1 msk vatten, salt & citronpeppar.

Gör så här: Hacka löken fint och tärna äpplena. Skölj bönorna i kallt vatten. Blanda grönkål, lök, äpple och bönor. Ringla över dressingen och låt stå en stund innan salladen serveras.


Alexandra

1 kommentar:

  1. Det såg verkligen gott ut! Jag brukar göra en sallad med tonfisk och "apelsinfiléer" och svartpeppar och rödlök - också väldigt gott.

    Hoppas att du haft en fin jul Alexandra!
    Hälsn,
    Tobias

    SvaraRadera