måndag 6 februari 2012

Champinjonsoppa

Söndagar kör jag vegetariskt! Igår blev det en riktigt god champinjonsoppa, se recept nedan.

Alexandras Champinjonsoppa

Ingredienser: 2 gula lökar, 2 tsk curry, 1/2 msk smör, 300 gram champinjoner, 2 morötter, 1 grönsaksbuljongtärning (gärna Kung Markattas eller 1 msk Renee Voltaires lantbuljong), 6 dl vatten, 1-2 vitlöksklyftor, 3 msk tomatpuré, 4 msk creme fraiche, 1/2 kruka persilja Salt & svartpeppar.

Gör så här: 1) Skala och hacka löken. Skölj och skär champinjonerna i tärningar. 2) Fräs löken mjuk i smör och curry i en kastrull. 3) Tillsätt champinjonerna och låt fräsa tills vätskan försvunnit. 4) Tillsätt resten av ingredienserna förutom morötterna och låt sjuda under lock 7-10 minuter. 5) Skala och riv morötterna på det grövsta på rivjärnet. 6) När soppan är klar, tillsätt till sist morötterna och garnera med persilja.

Alexandra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar