lördag 25 april 2009

Danskarna i framkant

Danskarnas medellivslängd är en av de kortaste i västvärden och nu vill man vända trenden, med hjälp av "lagstadgade livsstilsförändringar".

Enligt en stor internationell forskning kan 90 % av alla hjärtinfarkter förebyggas. Och det finns fler liknande rapporter, som ni vet. Danskarna tar dessa samband mellan livsstil och hälsa på allvar, inte minst då de år 2004 införde en regel som förbjöd högre nivåer än 2 % av industriellt framställda transfetter. Nu i dagarna presenterade en kommision olika friskvårdsförslag som ska förlänga livet med 3 år.

Ett av förslagen är att fördubbla skatten på choklad och läsk (förorsakade inte lika upprörda känslor som dyra cigaretter...). Dessutom föreslår de bättre skolmat med mer frukt och grönsaker och schemalagd motion. Ska bli spännande att se vad regeringen säger!

I veckan var jag på Foam (Karlavägen 75) med Karin. In kom denna skapelse! Knäckebröd med färskost, ägg, rädisor och dillkvist. Så fantastiskt läcker och god! Visst är den snygg? Det ska bli min söndagskvällsmacka imorgon!

Trevlig helg,

Alexandra x

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar