tisdag 28 april 2009

Viktgruppen - Träff 7

Ikväll träffades Viktgruppen igen. Det var inte lika tunga steg som förra gången och många av dem var snabba att påpeka att träningen trappats upp och kosten varit strikt. Ibland kan det vara bra att få ett litet bakslag...

Totalt har de minskat 10 kg sedan förra gången! Gruppen har nu gått ner 45 kg totalt sedan start 5 mars.

Sammanfattning!
Antal deltagare träff 7: 13 personer. Frånvaro: 7 personer. Vi jämför resultat från förra mätningen 16 april.
  • Vikt: Tillsammans har de gått ner 10 kg! 9 personer har minskat i vikt (kg), 3 personer har ökat något i vikt och 1 personer har oförändrad vikt.
  • Fettprocent: 7 personer hade minskat fettprocent, 1 person oförändrad fettprocent och 5 personer hade ökat i fettprocent.
  • Av de 3 personer som ökat i vikt hade 2 personer minskat i fettprocent och 1 person ökad fettprocent.
  • Midjemåttet: 5 personer har minskat i midjemått, 3 personer oförändrat midjemått och 5 person hade ökat något i midjemått.
  • Övrigt: morgonpromenader anammades. En av personerna som har uppnått störst viktminskning har infört 60 min morgonpromenader 3-4 dagar i veckan.

Temat för kvällen var "Nyttiga Läckerbitar" och jag hade tänkt smickra in mig rejält... Jag skulle göra min berömda guacemole och servera på finn crisps - perfekt alternativ till chips med dip! Men, till stor besvikelse, sprang jag östermalm runt på min lunch utan att hitta en enda mogen avokado.... Tråkigt... Nåja, de fick ett häfte med recept istället.

Syftet med Nyttiga Läckerbitar (förutom att vara en metafor till samtliga i gruppen :-)) var att då man väljer att äta godsaker, ska man välja de som har näring och nyttigheter istället för bara "tomma kalorier". Godis och läsk brukar kallas just så av den anldedningen att det bara ger kalorier, inget annat. Mina recept är utsökta och innehåller antioxidanter, vitaminer, mineraler och goda fetter. Recepten kommer jag att lägga ut här på bloggen imorgon, så klart!

Imorgon håller jag föredrag om Matkemi på Balance kl 18:00. Bla kommer jag att ta upp att apelsin inte bara är känt för sitt C-vitamininnehåll - den innehåller mer än 170 stycken fytokemikalier, varv minst 60 tillhör antioxidantgruppen flavonoider. Det ni! Apelsiner är en riktig näringsbomb!

Alexandra x

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar