söndag 19 april 2009

Viktgruppen - Träff 6

Så var det dags för viktgruppen igen - träff 6! Flera av dem kom med tunga steg till mätrummet och konstaterade att påsken varit...... trevlig och söt. Det visade sig på resultaten den här veckan men vi bad dem att sträcka på sig och ta nya tag! Livet ser ju som sådant ut och man kan inte vara rabiat i alla lägen...

Woody Allan lär ha sagt: “You can live to be a hundred if you give up all the things that make you want to live to be a hundred”. Det låter ju trist.... Klart att man inte behöver tacka nej till påskägget eller midsommarkakan! Det är dagarna mellan dessa tillfällen som gäller.

Här kommer en sammanfattning av resultatet:
Antal deltagare träff 6: 13 personer. Frånvaro: 7 personer. Vi jämför resultat från förra mätningen 2 april.

Vikt: tillsammans har de gått ner 1 kg. 5 personer har minskat i vikt (kg), 6 personer har ökat något i vikt och 2 personer har oförändrad vikt.
Midjemåttet: 7 personer har minskat i midjemått, 5 personer oförändrat midjemått och 1 person hade ökat midjemått.
Fettprocent: 4 personer hade minskat fettprocent, 2 personer oförändrad fettprocent, och 7 personer hade ökad fettprocent.
Övrigt: Totalt har gruppen nu gått ner 35 kg sedan start 5 mars. Den person som har uppnått störst viktminskning har gått ner 6 kg.

Gruppen ska nu öka träningsdosen till 3 fyspass i veckan och gå minst 10 000 steg/dag samt gärna yoga. De har även fått ett nytt kostschema av mig.

Det blir en större frukost där de får välja mellan gröt/fil eller omelettsmörgåsar. Lunchen ser likadan ut som tidigare, enligt tallriksmodellen. Nu gäller det för dem att hitta sin personliga nivå på matintaget. De ska använda mellanmål och middagar som variabler. De har fått 3 olika energinivåer på mellanmål (mini, mellan, plus) och olika alternativ på middagar. Se hela mitt kostschema på Karins blogg.

För övrigt är gruppen fortfarande ett laddat gäng med tonvis av motivation eller "aktion med reflektion" som Karin kallar det för! Vi gick igenom nya målsättningar i gruppen och de kommer nu att träna & äta för bättre löpträning, fler armhävningar osv. Kul att hitta fler parametrar till vårt vikttema.

Trevlig söndag!

Alexandra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar