Torsdag kväll: besök hos min vän Peter som äger restaurang Il Paradiso (ad: Avenida Joan Miró 243). Han driver den tillsammans med Emilio Ingrosso. Vilket hästjobb de har gjort! Restaurangen har de renoverat från grunden och inrett med topklass. Maten var bland det godaste jag ätit! Fina råvaror och intressanta smaker.
Förrätten...... Parmaskinka med skaldjursröra, salami och super-god-mozarella etc. Vi fick även hembakat surdegsbröd med en röra (färskost + creme fraiche + kryddor) + något sött på som var (hemligt recept men jag gissar....) inlagd lök i plommon och konjaksås - himmelskt god!
Huvudrätt..... Havsaborre med färskpotatis, sparris, kapris, rödlök, olivolja och citron. Mmmmm...
Dessert: ett urval av favoriter... Tiramisun var suverän! Till höger - vit chokladmousse som inte heller var så dum.
Fredagskvällen...
... bokade vi bord på Tast inne i Palma. Ett mysigt tapasställe med många spanjorer bland gästerna.
Dessert: spanska chokladspecialiteter!
Vi beställde en himla massa tapas, åt efterrätt och drack vin och san miguels... och notan gick på 40 euros, verkligen billigt!
Lördagskvällen...
Lördagskvällen...
hamnade vi på en fest på Puro beach club . Även där fick vi olika goda tapas, god dryck etc...
På söndagen...
På söndagen...
...åkte vi till marinan Porto Portals och avnjöt en fantastisk lunch på Cappucino. Vilket underbart ställe! Ska vara den mest vackraste marinan i Medelhavet, härlig stämning där.
Känner att det varit flera utropstecken i detta inlägg, men, sammanfattningsvis; jag åker gärna tillbaka!
Alexx
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar