onsdag 8 april 2009

Viktgruppen - Träff 5

Klockan 18:00 i torsdags på Mallis skänkte jag en liten tanke till viktgruppen! Man ska ju inte tänka på jobb då man är på semester men en positiv tanke dök upp i alla fall och kände mig nyfiken på vad de gjorde, hur det hade gått, vad som sas... :-) Det gick bara fint fick jag veta i måndags och här kommer en sammanfattning!

Antal deltagare träff 4: 16 personer. Frånvaro: 4 personer. Vi jämför resultat från förra mätningen 26 mars.

  • Vikt: tillsammans har de gått ner 2 kg. 7 personer har minskat i vikt (kg), 6 personer har ökat något i vikt och 7 personer har oförändrad vikt.
  • Av de 6 personer som ökat i vikt, har 5 personer minskat i fettprocent och 1 person ökat i fettprocent.
  • Midjemåttet: 7 personer har minskat i midjemått, 12 personer oförändrat midjemått och 1 person hade ökat midjemått.
  • Fettprocent: 11 personer hade minskat fettprocent, 7 personer oförändrad fettprocent, och 2 personer hade ökad fettprocent.
  • Övrigt: Totalt har gruppen nu gått ner 34 kg sedan start 5 mars. Fettprocenten minskar tydligt i gruppen, vilket visar hur viktigt det är att inte enbart ta hänsyn till vågen. Tränar man är det mycket troligt att muskelmassan ökar och andelen fett i kroppen minskar. En förbättring som är bra för hälsan, men som inte alltid syns på vågen.

Gruppen ska fortsätta träna 2 fyspass i veckan och gå minst 10 000 steg/dag samt gärna yoga. Av Karin har de nu fått en hemläxa: tills nästa träff (16 april) ska de hitta minst 1 till parameter att mäta succé; t ex hoppa högt, springa långt, lyfta din kroppsvikt, sitta med korslagda ben m.m. Det ska bli spännande att höra vad de kommer fram till!

Jocke och Karin höll ett föredrag om Träning & Motivation. Läs om deras rekommendationer på Karins blogg.


I övrigt kan man läsa i Dagens Medicin att broccoligroddar motverkar bakterier och inflammation. Broccoligroddar innehåller ämnet sulforafan som har en hämmande effekt på magsårsbakterien Helicobacter pylori. Detta enligt en ny japansk studie. Infektion av Helicobacter pylori är en stark riskfaktor för magcancer och därför drar de även slutsatsen att broccoligroddar skulle kunna användas i cancerpreventivt syfte.

Broccoligroddar är goda i sallader och på smörgåsen, kanske något för påskbordet!?

Så här groddar du: Lägg ca 50 g broccolifrön i en glasburk. Gör många små hål i locket (eller använd en handduk och sätt fast med gummiband). Häll i vatten i burken och låt stå i ca 1 timma. Vänd därefter burken så att vattnet rinner ut. Skölj sedan groddarna 2 ggr per dag (fyll på med vatten och vänd sedan upp och ner så att allt vatten rinner ut. Ställ burken ljust och i rumstemperatur, dock inte i direkt solljus. Efter ca 5 dagar är de klara!

Nu ska jag ut på powerwalk i det fina vädret med en klient, fantastiskt jobb man har!

Alexandra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar