(2 pers)
Ingredienser:
200 gram nötfärs
1 liten potatis
2 ägg
1/3 gul lök
1/2 röd chili
1/2 dl mjölk
1/2 vitlök
2 skivor rödlök
2 skivor aubergine (ca 2 cm tjocka)
2 msk ströbröd
2 morötter
1 tomat
Ruccola
Smör
Svamröra: ca 12 champinjoner, 1 dl creme fraiche, 1 tsk sambal oelek, salt & svartpeppar.
Gör så här! 1) Skär potatisen i tärningar och koka i några minuter tills mjuk. Låt svalna lite och mosa med gaffel. 2) Blanda nötfärsen med mosad potatis, 1 ägg, finhackad och urkärnad chili, finhackad gul lök, mjölk, pressad/finhackad vitlök, salt & svartpeppar. 3) Blanda färsen till biffar och stek i lite smör. 4) Skär aubergine i skivor och doppa först i ägg och sedan ströbröd. 5) Stek aubergineskivorna i lite smör och olivolja tills de blir gyllenbruna. 6) Riv morötterna, skiva tomaten och skär 4 tunna ringar rödlök. 7) Skölj och hacka champinjonerna. Stek dem i lite smör och tillsätt creme fraiche, sambal oelek, salt och svartpeppar. 8) Lägg ruccola och rivna morötter på en tallrik. Lägg aubergineskivan på morotsbädden och tillsätt sedan tomat, lök och nötfärsbiffen. Servera med champinjonsåsen!
Trevlig helg!
Alexandra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar