söndag 25 april 2010

Parmasallad

Italiensk mat ligger mig varmt om hjärtat; det är verkligen smakfullt. Gillar att det i grunden är ganska enkel mat och fokus på fina råvaror. I veckan gjorde jag en sallad som är så enkel att "svänga ihop"; italienska delikatesser och dessutom färger enligt italienska flaggan:)

Parmasallad
Ingredienser (2 pers)
ca 50 gram Ruccolasallad
8 skivor parmaskinka
1 mozzarella (helst buffalo)
1 sparrisknippe
10 cocktailtomater
ca 3 msk olivolja (investera i en fin olivolja, ger mer smak)
Salt & svartpeppar
Gör så här! 1) Skölj ruccolan och låt vattnet rinna av. 2) Koka sparrisen i ca 5 min i saltat vatten. 2) Hacka ruccolan och skär tomaterna i halvor. 3) Skär mozzarellan i bitar och linda in dem i parmaskinka. 4) Lägg upp ruccolasallad och tomater på tallriken. Tillsätt olivolja, salt och peppar. Rör om. 5) Skär sparrisen i större bitar och lägg på salladen. 6) Lägg till sist på parmaknytena och ringla över lite olivolja. Servera!
Alexandra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar