Det är ett enormt intresse för att leva hälsosamt just nu. Jag tror att vi kommer att se allt fler restauranger framöver som satsar på hälsosam mat för att matcha det här intresset. Då menar jag inte att erbjuda quinoasallader på menyn utan använda fina råvaror och nyttiga smaker.
I USA förutspår man följande trendutveckling hos restaurangerna under 2011:
- Lokalproducerade ingredienser. Många konsumenter vill idag veta vart maten kommer ifrån och känna att det finns både en miljö- och hälsoaspekt.
- Mindre portioner. Supersize är på väg bort...
- Mer smak. Portionerna må hända bli mindre men maten ska vara smakfull och spännande.
- Introducera super-foods (mat med hög näringstäthet) på menyn.
- Allergivänlig mat. Laktosintolerans, vetekänslighet och glutenintolerans är inga ovanligheter idag och restauranger bör erbjuda goda allergifria alternativ.
Alexandra
Mindre är alltid mer, kvalitet istf. kvantitet!
SvaraRaderaPlus så innebär det livskvalitet!