lördag 28 februari 2009

Smoothie för två

I morse kom Marie hem till mig och vi åt frukost tillsammans. Älskar helgfrukostar då man kan sitta och äta och prata i timmar! Frukosten har ju verkligen guldkant och präglar hur man mår resten av dagen, men oftast har man ju så bråttom så bråttom... Vi åt mackor, ägg, kaffe, juice och min specialsmoothie.

Pratade just om det här med "det lilla extra" i vardagen som höjer välbefinnandet. Vissa snusar, röker, dricker kaffe, äter godis eller använder annat som ger den där kicken under dagen. Både jag och Marie har börjat löpträna mycket på sistone och konstaterade vilken häftig effekt träning har på välbefinnandet och är dessutom BRA för kroppen. Hur hittar man då den där motivationen? Marie som har ett karriärsjobb och 2 barn har märkt hur mycket mer energi hon har till övers för sina kids när hon kommer hem. Jag märker hur mycket mer positiv jag blir som person, och hanterar vardagstrassel med ett bättre sinne. Vad motiverar DIG?

Just det.... recept på smoothiesen (2 pers): 4 dl fil eller yoghurt naturell + 2 dl mjölk + 100 gram frysta hallon (eller jordgubbar som upptinas under natten) + 2 msk vetegroddar + 2 msk krossade linfrön + 1 skopa Holistic proteinpulver vanilj - Mixa & servera!

Nu ska jag göra mig klar för kvällens middag med tjejerna på Riche!

A x

2 kommentarer:

 1. jag motiveras av att träna med andra. träna i grupp. på måndag ska jag testa att köra ett pass med www.nordicmilitarytraining.se med några andra tjejer. ska bli jätte kul och lite läskigt. hoppas vi blir ett gäng tjejer som kör det blir extra kul om man kör med vänner. jag motiveras av att det är svårt och att utmana mig själv. sen älskar jag att träna ute!

  några till bra smoothie tips!

  1. tina inte bären... så blir den lite kall när man kör den i blendern. slipper man ha i is!
  2. släng i lite spenat! lovar det blir jätte bra!
  3. 1-2 msk pysllium fröskal... super nyttigt! jag kör holistic.
  4. jag försöker undvika att få i mig så mycket mjölkprodukter så jag häller lite vatten i min smoothie istället för yoghurt och mjölk. sen gillar jag när den är riktigt tjock. nästan så man får äta den med sked.
  5. björnbär gör susen. mango med. jag blandar lite olika frukt/bär. mixen björnbär, mango och banan är riktigt bra. + spenaten såklart.
  6. ha i lite ingerfära, mums!
  7. kläm i en halv lime.

  alexsandra let me know om du testar några av mina tips. skulle va kul att höra vad du tycker.

  JoS.

  SvaraRadera
 2. Disciplinär tuff träning, låter kul! Ska gå in på hemsidan och kolla.
  Super tack för tips. Mango är fantastiskt gott ja och holistics psyllium är toppen - ska rekommendera det till viktminskningsgruppen.
  Nu ska jag till affären och köpa björnbär och ingefära, måste ju bara testa det. will let you know.
  Alex

  SvaraRadera