torsdag 14 maj 2009

Viktgrupp Träff 8

I tisdags träffades Viktgruppen! Det var inte riktigt lika stor uppslutning som det brukar vara; 9 deltagare dök upp. Men de som var med var verkligen fulla av energi och redo för temat: Löpning på Djurgården!

Karin är duktig löperska och inspirerade alla till en bättre löpteknik. Det första hon uppmanade gruppen var heliumballongen rakt upp från huvudet. Hållning är a & o för en bra löpning; rak i ryggen ska man vara. Vill du veta mer? Gå in på Karins blogg.

Här är gänget!

Så klart blev det mätning i vanlig ordning, före löppasset. Sammanfattning följer:

Antal deltagare träff 8: 9 personer. Vi jämför resultat från förra mätningen 28 april. De som var borta från mötet räknar vi med mätningen från förra gången.

  • Vikt: Tillsammans har de gått ner 4 kg. 7 personer har minskat i vikt (kg), 2 personer har ökat något i vikt.
  • Fettprocent: 4 personer hade minskat fettprocent, 5 personer hade ökat något i fettprocent.
  • Midjemåttet: 7 personer har minskat i midjemått, 1 person oförändrat midjemått och 1 person hade ökat något i midjemått.

Övrigt: flera i gruppen påpekade hur allt nu "flyter på". De har hittat en bra nivå med kost och träning och har lärt sig att anpassa kosten efter träningsnivå. Det är så man uppnår långsiktiga resultat! Flera av dem blev riktigt taggade av löpningen och ska ut och springa tillsammans vid fler tillfällen. Kul! En kille från gruppen påpekade förra veckan hur häftigt det är att enbart genom mat uppnå rätt proteinmängd och få bra resultat. Det behövs inte en massa dyra preparat och pulver! En mycket viktig synvinkel.

Gruppen har nu minskat nästan 50 kg sedan start.

Coacherna: mycket nöjda med resultatet!

Alexandra x

2 kommentarer:

  1. Är det ingen i gänget som har någon blogg?

    SvaraRadera
  2. Inte vad jag vet.... Jag ska fråga dem nästa gång!

    SvaraRadera