söndag 11 april 2010

Lax recept

Älskar lax, älskar pepparrot, älskar rädisor! Min söndagsmiddag innehöll just denna ljuvliga kombination. Se recept nedan.

Gravad lax med potatissallad, ägg & rädisor

Ingredienser (2 personer):
6 skivor gravad lax (eller rökt/rimmad)
2 ägg
3-4 potatisar
1,5 msk creme fraiche
2 msk hackad gräslök
1 msk kapris
1-2 msk färskriven pepparrot (på tub går också bra)
4 rädisor
ca 6 cocktailtomater
Salt & peppar

Gör så här! 1) Koka äggen och låt svalna. 2) Skala potatisen och skär i stora tärningar. Koka i saltat vatten i 15-20 min. Låt svalna. 3) Skala pepparroten och riv den fint på ett rivjärn. Blanda ihop med creme fraiche, hackad gräslök, kapris, salt & svartpeppar. 4) Blanda creme fraiche blandningen med potatisen. Rör om försiktigt så att inte potatisen mosas. 5) Skala äggen och dela i halvor. 6) Skölj rädisorna och skiva i tunna kivor. 7) Lägg upp laxen på tallriken och servera med potatissalladen och ägghalvorna. Dekorera med rädisskivorna och gräslök. Servera även med cocktailtomatshalvor!

Visste du att rädisans starka smak kommer från dess innehåll av senapsoljor? De ger verkligen en god smak till en sallad tycker jag. Dessutom, nyttiga (bla C-vitamin och kalium).

Alexandra

2 kommentarer: