Igår gjorde jag en underbart god kaka. Kanske inte den mest nyttigaste... men så tror jag inte på att äta nyttigt hela tiden heller! :)
Ingredienser till chokladsmeten: 4 ägg, 6 dl socker, 3 dl vetemjöl, 7 msk kakao, 2 krm salt, 1 tsk vaniljsocker, 150 gram smör.
Ingredienser till kokostopping: 75 gram smör, 2 dl socker, 1 dl ljus sirap 200 gram kokos, 1,5 dl grädde.
Gör så här: 1) Sätt ugnen på 225 grader. 2) Smält smöret till chokladsmeten. 3) Vispa ihop ägg och socker och rör ner resten av övriga ingredienser (smöret ska vara smält). 4) Häll smeten i en pappersklädd långpanna. 5) Grädda kakan i 10 minuter. 6) Blanda smör, socker, grädde och sirap i en kastrull. Koka upp och låt sjuda ett par minuter under ständig omrörning. 7) Tillsätt kokos och koka uipp igen. 8) Ta ut chokladkakan och bred kokostoppingen över kakan och grädda i ugnen i ytterligare 10 minuter.
Skär kakan i små kärleksbitar och servera när den svalnat. Det här är en rätt stor sats så det går ju bra att halvera mängden. Kakan går även bra att frysa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar