måndag 26 september 2011

Frukost

Idag skriver SVT Tvärsnytt att endast 4 % av högstadieungdomarna äter en bra frukost. Detta enligt en ny stor europeisk forskningsstudie.

Studien undersökte Västeråsungdomars frukostvanor och jämförde med andra europeiska städer. Man mätte även vikt, längd, underhudsfett och blodfetter.

Detta får konsekvenser enligt Lena Hallström, doktor i medicinsk vetenskap. De som äter frukost är smalare och har ett lägre BMI. Bland killarna ser man även att frukostätarna har lägre blodfetter.

Breakfast på engelska och precis som det låter - måltiden som bryter nattens fasta. Jag träffar en hel del kunder som slarvar med frukosten och nästan alltid är det de personerna som är som mest godissugna på eftermiddag och kväll. Inte konstigt när kroppen försöker kompensera för den förlorade måltiden.

En bra frukost kan se olika ut. Det viktigtaste är att man äter något. Sedan om du väljer fina råvaror - desto bättre! Min favoritfrukost just nu är:

Grekisk yoghurt utblandat med A-fil naturell och till det mosade hallon och blåbär. Müsli är Renée Voltaires Granola som jag blandar ut med rostade mandlar och hasselnötter.

Ha en fin måndag!

Alexandra

1 kommentar:

  1. Hej :O) Frukosten den bästa är. Det finns väl inget härligare än att få äta frukost i lugn och ro, läsa tidningen och lyssna på radion.
    Jag äter ofta blåbär i Bollnäs vaniljfil eller kanel, farinsocker och krossade linfrön MUMS! och sedan en stor kopp te :O) Mvh Katarina.

    SvaraRadera