torsdag 17 juni 2010

BBQ

Igår var jag bjuden på grillmiddag på Pampas Marina. Det var verkligen riktigt gott!

Marinerad kyckling med fetaostsallad, avokado och grillad hallumi. Så underbart att sitta där i solnedgång och filosofera, äta god mat och se båtarna segla in i hamn.

Grillsäsongen är alltså igång. Många av mina kunder får en bekymmersrynka i pannan när de nämner sina stundande grillningsmiddagar, men det behöver inte alls var onyttigt - tvärtom! Det hänger dock på tillbehören...

Själv är jag förtjust i marinerad kyckling och lammkött och gillar även fisk i alla dess former inpakterad i folie med färska kryddor och olivolja/smör. För extra smak brukar jag sticka ner kryddkvistar (tex rosmarin eller timjan) i köttet.

Nyttiga tillbehör till grillningen:
  • Tzatziki (turkisk yoghurt, finhackad gurka, vitlök, citron, salt och peppar.
  • Hummus (egen eller köp färdig - Maxo´s hummus med pinjenötter är god!)
  • Hallumi (även den grillad)
  • Fetaostsås (Turkisk yoghurt, mosad fetaost, citron och finhackad färsk mynta)
  • Grönsaker!! Squash, aubergine, paprika passar bra på grillspettet.
  • Melon och mango
  • Nötig sallad (hackad ruccola och kvisttomat, pinjenötter, hackade cashewnötter, olivolja, salt och peppar)
  • Rostade kikärtor (stek kikärtor i smör och curry - gott!)
  • Kikärtssallad (Mixa kikärtor, tärnad avokado, hackad tomat, pressad vitlök, olivolja och salt)
  • Persiljepesto (Stavmixa olivolja, vitlök, massa persilja, hasselnötter, pinjenötter, riven parmesan och salt)
  • Spicy salsa (stek finhackad rödlök och tillsätt krossade tomater, sambal oelek, finhackad inlagd jalapeno, olivolja, salt och peppar. Koka i några minuter och låt svalna. Kan även stavmixas för slätare konsistens).
  • Tabouleh (bulgur, massor av finhackad bladpersilja, pressad citron, hackad vårlök, hackad tomat, salt, olivolja, cayennekrydda).

Alexandra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar