Marinerad kyckling med fetaostsallad, avokado och grillad hallumi. Så underbart att sitta där i solnedgång och filosofera, äta god mat och se båtarna segla in i hamn.
Grillsäsongen är alltså igång. Många av mina kunder får en bekymmersrynka i pannan när de nämner sina stundande grillningsmiddagar, men det behöver inte alls var onyttigt - tvärtom! Det hänger dock på tillbehören...
Själv är jag förtjust i marinerad kyckling och lammkött och gillar även fisk i alla dess former inpakterad i folie med färska kryddor och olivolja/smör. För extra smak brukar jag sticka ner kryddkvistar (tex rosmarin eller timjan) i köttet.
Nyttiga tillbehör till grillningen:
- Tzatziki (turkisk yoghurt, finhackad gurka, vitlök, citron, salt och peppar.
- Hummus (egen eller köp färdig - Maxo´s hummus med pinjenötter är god!)
- Hallumi (även den grillad)
- Fetaostsås (Turkisk yoghurt, mosad fetaost, citron och finhackad färsk mynta)
- Grönsaker!! Squash, aubergine, paprika passar bra på grillspettet.
- Melon och mango
- Nötig sallad (hackad ruccola och kvisttomat, pinjenötter, hackade cashewnötter, olivolja, salt och peppar)
- Rostade kikärtor (stek kikärtor i smör och curry - gott!)
- Kikärtssallad (Mixa kikärtor, tärnad avokado, hackad tomat, pressad vitlök, olivolja och salt)
- Persiljepesto (Stavmixa olivolja, vitlök, massa persilja, hasselnötter, pinjenötter, riven parmesan och salt)
- Spicy salsa (stek finhackad rödlök och tillsätt krossade tomater, sambal oelek, finhackad inlagd jalapeno, olivolja, salt och peppar. Koka i några minuter och låt svalna. Kan även stavmixas för slätare konsistens).
- Tabouleh (bulgur, massor av finhackad bladpersilja, pressad citron, hackad vårlök, hackad tomat, salt, olivolja, cayennekrydda).
Alexandra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar