onsdag 9 juni 2010

Mellis

Jag säger bara; tack & lov för mellanmål! Funderade precis på varför jag kände mig så irriterad och trött... och kom på att jag glömt mellanmålet.

Vissa tar nog en kaffe i det läget. Eller kanske en kaka. Det gäller att vara ett steg före hjärnans systematiska belöningskommandon och ha något både gott och nyttigt till hands när blodsockret faller.

Jag brukar använda det jag haft till frukost som mellanmål. Äter jag knäckebröd; då brer jag någon extra och tar med mig. Gröt; samma sak - fast en mindre portion och fyller sedan på med frukt och mjölk på jobbet. I morse gjorde jag smoothie (färska jordgubbar+frysta bär+A-fil+1 banan) och gjorde en extra omgång och tog med mig på termos. Tar inte mycket extra tid alls.

Låter det präktigt? Det är nog det... men man ska unna sig det bästa; och för det krävs det (oftast) planering. Inte alltid jag kommer ihåg det där med mellanmålen själv men jag kan säga att det kändes riktigt lyxigt att plocka fram min smoothie i det här läget!

Alexandra

5 kommentarer:

 1. Jag säger samma sak!! Trodde aldrig att det skulle vara så viktigt men det är ju det... märkte stor skillnad när jag fick in regelbundenheten med 2 mellis per dag. Jag brukar köra med brämhults smoothis när det krisar och det känns rätt bra. Är det ok?
  /Annika

  SvaraRadera
 2. Jag tog dagens smoothie för 1,5 timme sedan. Fick yoghurt, vattenmelon, hallon, banan och lite havregyn och linfrö, gött! Tack för att du lära mig det där med mat och mellis Alexandra!

  SvaraRadera
 3. Jag har försökt ta med mig smoothie ett par gånger, men när jag har banan i blir smoothien alltid brun. Hur gör du för att den ska hålla sig fräsch? /Emelie

  SvaraRadera
 4. Puss Fröken Duktig!!!!

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Hej Annika, helt ok med Brämhults!

  Hej Inger! Kul att du kommit in i mellis-vanorna; ja visst gör det skillnad!

  Hej Emelie, är inte säker på vad mitt knep är riktigt.. Det kan vara de frysta bären. Eller att jag har det in termos. Testa båda dessa och se om det gör någon skillnad. Jag brukar sällan använda riktigt mogna bananer utan väljer de som är "klar-gula" och precis mogna och ibland lite gröna i skalet (ingen direkt orsak till det förutom att jag tycker att det är godare men kanske påverkar färg-utvecklingen..)

  Karin... Antar att det är fröken-lika-duktig-Magnussson? :) Man tackar!

  Varma hälsningar,
  Alexandra

  SvaraRadera