tisdag 23 februari 2010

Leva!

Alex Prat om mat blir omnämnd i tidningen Levas nya nummer! De skriver om den "nya" detoxen som inte går ut på pulver och fastekurer utan är baserad på ett optimerat näringsintag, sömn, vätska och fysisk aktivitet under några dagar för att "kickstarta" systemet. Alltså; den smarta detoxen. Blev glad att se min 4 dagars Detox "för livsnjutare" :-) bli publicerad i deras fina tidning.
Leva tipsar om den bästa Detoxmaten:

Kål (innehåller glukosinolater som främjar leverfunktion och är generellt näringsrika) där rödkål är speciellt nyttigt.
Rödbetan (innehåller betacyaniner som stärker leverns reningsprocesser)
Groddar (antioxidantinnehåll är 10 gånger högre än den färdiga växtens)
Kronärtskockan (innehåller cynarin som stödjer lever och gallblåsa)
Sparris (hög halt av kalium och låg halt av natrium vilket är bra för njurarna. Innehåller även glutation vilket är en viktig antioxidant).

Jag tipsar: köp Leva!

Ett annat tips för er som gillar engelska filmer; har precis kommit hem från bion, såg "An education" - mycket bra. Stilrena kläder, bra skådespeleri, bra balans mellan drama, allvar och humor. Rosamund Pike har verkligen en charmig biroll som Helen... Se den!

Alexandra x

3 kommentarer:

 1. Tack för svaren innan:)

  Vad är det dåliga med att vissa oliver är färgade och innehållet ett speciellt E-nummer (tror det var E279, ej säker) Vad för "biverkningar" ger denna tillsats?

  Jag har en fråga angående hållbarhet för AXA Rågflingor samt AXA Fiber Havregryn.

  Om Bäst-före-datumet (det som står skrivet) t.ex. är 08.06. 2010. hur mycket längre brukar dessa gryn hålla sig tror Du? Ska jag slänga förpackningarna efter att de har passerat Bäst-före-datumet eller hur mycket längre "klarar" de sig utan att bli gamla, förlora näring etc?.. Handlar det om en vecka längre, en månad, ett halvår?

  Jag köpte flera förpackningar av dessa två gryn på en gång, men tänkte inte på Bäst-före-datumet (de går ut i sommar, olika datum) och det har tyvärr inte blivit av att jag har ätit gröt på ett tag.

  SvaraRadera
 2. Grattis till publiceringen! Fatet du håller i på bilden ser minst lika gott ut som godis, ska tänka på det nu när helgen kommer (:

  SvaraRadera
 3. Tack Erica! Ja frukt är godis!:-) Prova torkade mullbär - de smakar nästan som kola... Trevlig helg!

  Gällande frågor från "anonym" - Naturligt är alltid bäst tycker jag. Läs gärna Mats-Eric Nilssons böcker, intressant läsning! Gällande grynen; har dessvärre inte ett bra svar. Du får smaka dig fram och se hur de känns (de ska inte smaka härsket). Hör av dig till AXA kundtjänst och fråga dem, de har säkert bra svar på frågan. Trevlig helg!

  Alexandra

  SvaraRadera