söndag 21 februari 2010

Middag hos Mi

I veckan var PT-Maria och jag hembjudna till Mi på middag. God mat och dryck; verkligen trevligt!

Mi är grundare till företaget Sidenkompaniet och importerar högkvalitativt mullbärssilke från Asien. Ända sedan jag lärde känna Mi för över 1 år sedan har jag funderat på att byta från dun till silke och i tisdags blev jag lycklig ägare till ett 1 kilos silkevaddstäcke. Jag kan inget annat säga än att det är en upplevelse.

"Att sova under silkevadd är som att sova i ett moln, ljuvligt lätt och underbart skönt" står det på hemsidan - ingen överdriven beskrivning kan jag nu intyga! Tydligen andas silke på ett helt annat sätt än andra material och man behåller en jämnare kroppstemperatur natten igenom. Silkevadd är dessutom damm- och kvalsterfritt! Se bild till höger (tagen från deras hemsida). Jag kan starkt rekommendera lyxen av att sova gott i silke.

Förutom att prata silke bjöd Mi på en fantastisk middag. Se nedan!

Förrätt: Valnötter, soltorkade tomater, gröna oliver & parmesanost.
Mi serverar Chardonnay.

Avokadosallad till varmrätten: salladsblad, tomat, avokado och olivolja.
Maria Mark!

Varmrätt: Pangasius fisk i yoghurtsås (turkisk yoghurt och färska örter) med ris (vildris och vitt ris blandat), sallad och gröna bönor. Mycket gott.

Efterrrätt: Valnötsglass med varma hallon och färksa blåbär. Åh, det var så himla gott; både Maria och jag var "tvugna" att ta om!

Trevlig söndag!

Alexandra

5 kommentarer:

 1. Hej, fick tips om din trevliga blogg via mina föräldrar som jag tror nyligen reste på samma plan som dig. Sidentäcke låter helt ljuvligt, men funderar vad det är för skötselråd? Kemtvätt?
  Mvh Erica H

  SvaraRadera
 2. Hej Erica!
  Ja det stämmer, jag pratade en hel del med din trevliga mamma på planet hem från Kanarieöarna. Jag har också varit inne på din blogg och kikat så klart!:-)

  Enligt Mi är silke ett naturmaterial som är smuts och bakterieavvisande. Hon säger att det räcker med att vädra täcket. Vill man tvätta det så är det handtvätt med tex grumme fintvättmedel. Hoppas jag sa rätt nu... Men kontakta gärna henne direkt om du har frågor, hon är riktigt duktig på det där med material och hälsoaspekter med silke. Mail: mi.carlsson@sidenkompaniet.se
  Vi hörs!
  Mvh, Alexandra

  SvaraRadera
 3. Hej, jag heter Julia och skulle behöva komma i kontakt med dig. Tyvärr så hittade jag ingen mailadress så skulle du kunna skicka ett mail till julia.knave@veckorevyn.com ?

  Mvh Julia

  SvaraRadera
 4. Hej Alexandra! Vilken härlig blogg! Fick tipset av Mi, världens bästa Mi! Mina nätter tillbringar jag under mitt UNDERBARA 2kg silkevaddtäcke från Sidenkompaniet. Det är helt fantastiskt, jag känner mig som en drottning när jag går till sängs. Ciao, vi hör igen! / Sofia

  SvaraRadera
 5. Hej Sofia!
  Kul att du tittade förbi!:-)Ja, Mi är verkligen underbar, likaså hennes fina täcken. Sover också kungligt i dem.
  Har varit innne på din blogg också, vilken inspiration!
  Ha det fint! /Alexandra

  SvaraRadera