tisdag 6 juli 2010

Räksallad

Enkelt & gott - rätt förtjust i den kombinationen. I alla fall när man är hungrig och varken har tid eller lust att ställa sig att hacka och fräsa.

Gick inom Sabis Fältis på vägen hem och köpte ett hekto skalade räkor bakom disk, ett knippe sparris och färskt surdegsbröd med valnötter. Hemma fanns resten..

Så här gjorde jag min goda "middag-på-en-kvart":

Skalade 1 potatis och skar den i stora tärningar. Kokade potatisen i saltat vatten i ca 10 min. Lät potatisen svalna och tillsatte lite smör och gräslök. Kokade sparris i cirka 6 min. Blandade creme fraiche med stenbitsrom. Delade några cocktailtomater.

Ingredienser till enkel Räksallad: 100 gram skalade räkor, 1 potatis, 5 cocktailtomater, 1,5 msk creme fraiche, 1 tsk stenbitsrom, 5 sparrisar, 1 tsk smör, salt, gräslök. Serverat med surdegsbröd & bregott.


En vanlig svensk familj lägger i genomsnitt ner mindre än 15 minuter per dag på matlagning. Det här är en aning dyster statistik, men man kan faktiskt åstadkomma en bra måltid på kort tid! Det som är viktigt är valet av bra råvaror. Det behöver inte ta inte längre tid att laga mat från grunden.

Peter Streijffert är kock och journalist och driver hemsidan Matduellen - där tävlar han mot Findus färdigrätter. Han leder fn överlägset, både vad gäller tid och pengar. Hela idén är genialisk och han gör verkligen en lysande insats!

Alexandra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar