Kantarellerna får sin fina gula färg från karotenoider, vilket är en grupp fettlösliga ämnen som har antioxidativ verkan. Kantareller är dessutom ett av få vegetabiliska livsmedel som innehåller rikligt med D-vitamin.
Jag steker svamparna hela och när vattnet försvunnit lägger jag i smör, finhackad rödlök, lite vitlök, persilja, salt och svartpeppar och steker i ytterligare någon minut tills de blir gyllenbruna. Gott till rostat bröd, omelett, stekta aubergineskivor. Igår gjorde jag riktigt mycket svamp och serverade till pasta och hela parmesanbitar. Mmmm...
Alexandra
Gud vad gott kram Marie
SvaraRaderaÅh...jag körde äggröra med smörstekta kantareller, hyvlad parmesan och lite svarta bönor idag...riktigt gott! :)
SvaraRaderaHej Marie, kul att du kikade förbi:-) kram
SvaraRaderaHej Helena! Det låter smarrigt. Vilken fin blogg du har, den kommer jag besöka igen!:-)