måndag 30 augusti 2010

Lax med ris & bönsallad

Idag var jag i Uppsala och föreläste om övervikt och fetma. På slutet tittade vi på Spurlock's Supersize me och trots att jag sett den flera gånger känns den alltid lika tänkvärd. Efteråt känner man verkligen för fräsch och "grön" mat...

Hittat en ny favorit på ICA; grön bönsallad. Sojabönor, svarta och vita bönor samt strimlad morot och olivolja. Nyttigt, praktiskt, gott.. och den passade utmärkt just idag faktiskt.

Väl hemma med bönsalladen.... Jag grillade lax i ugnen (med mosad fetaost och pesto på) och serverade det med ris (Frebaco råris, tar bara 10 min..), ICAs grön bönsallad och creme fraiche sås (2 msk creme fraiche, 0,5 msk majonnäs, 1 msk hackad saltgurka, 1 tsk hackad kapris, salt & peppar).

Gott! "Nyttig snabbmat" kan man väl nästan våga sig på att kalla det. Rätten tog allt som allt 20 min att tillaga..

Alexandra

2 kommentarer:

  1. Bra , god snabbmat; skär halvfrusen laxfilè itunna skivor, typ rökt lax, marinera dem i citron, olja, peppar, salt och dill i några timmar. Halstra snabbt i het panna. Avnjuts med potatissallad och ett gott glas vitt lantvin; helst sicilianskt från Etna!!!

    SvaraRadera