torsdag 4 november 2010

Björnbär!

Dessa fantastiska superbär!

Igår skrev Svt Vetenskap om de positiva egenskaperna som är förknippade med björnbär: antioxidativt, antiinflammatoriskt och underhåller nerver. Nu rapporterar en amerikansk forskningsgrupp att björnbär skulle kunna förebygga tjocktarmscancer. Man använde frystorkade björnbär på möss med tumör på tjocktarmen. Forskarna vill nu ta det vidare och se om det har samma effekt på människor.

Björnbärsbuskar växer vilt hos oss i sydliga Sverige och innehåller förutom antocyaniner även C-vitamin, E-vitamin och lykopen. Köp dem färskt eller i fryst form och använd i smoothie eller fil.

Det är alltid viktigt att få i sig näringsrika livsmedel och "super-foods" men så här i förkylningstider är det extra viktigt. Unna dig en lyxig fruktsallad med färska björnbär, hallon, blåbär, kiwi och banan och till det en klick fryst vaniljkesella och en näve valnötter! Mmmm..

Alexandra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar