söndag 8 april 2012

Glad Påsk

Påskdagen började med sol och en långpromenad längst vackra Prins Bertilstigen där vi hittade både tussilago och vitsippor. Underbart!


Därefter ägghalvor, lax, lammkorv och grönsaker till lunch. Ägghalvorna är goda och tillhör påskbordet. Superenkla att göra: 4 hårdkokta ägg. Dela äggen i halvor och ta ur äggulorna. Finhacka gräslök (eller rödlök). Blanda 1/2 msk rom (röd stenbitsrom eller löjrom) med gräslöken, ca 2 msk creme fraiche, äggulorna, salt, peppar och pressad citron. Lägg fyllningen i ägghalvorna och toppa med rom, dillkvist och citron.

I Sverige äter vi mycket ägg, mer än 10 kilo per person och år... och det kan vi göra med gott samvete - ägg är nyttigt. Äggen väljer jag personligen uteslutande av ekologiskt produktion. De har ett något högre näringsinnehåll och dessutom får hönorna gå fritt vilket innebär att hon får vara ute under sommarhalvåret, får alltid dagsljus och har större möjlighet att utföra sina naturliga beteende. Gott samvete även där!
 
Glad Påsk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar