tisdag 10 april 2012

God vegetarisk rätt

Idag lagade jag en riktigt god vegetarisk lunch. Receptet kommer här:

Canihuafyllda paprikor

Ingredienser (4 personer): 2 dl canihuafrön eller svart quinoa, 1 Kung Markattas grönsaksbuljong, 1 msk finhackad röd chili, 1 gul lök, 1 pressad/finhackad vitlök, 250 gram ICAs frysta svampmix, 150 gram bladspenat, 2 dl grädde, 2 msk pinjenötter, 1 dl ost, olivolja/rapsolja, 1 tsk torkad oregano/mejram, salt och svartpeppar.

Gör så här: 1) Sätt ugnen på 225 grader. 2) Skär bort paprikans skaft och gröp ur kärnhuset. 3) Koka canihuafröna eller quinoan enligt anvisning i 1 buljongtärning. 4) Lägg paprikorna på en ugnssäker form. Gratinera i ugn i 10 minuter. 5) Under tiden: Stek lök, chili och vitlök i lite olivolja - lägg över i en traktörpanna. 6) Stek svampen och lägg över i traktörpannan. 7) I traktörpannan på medeltemperatur - tillsätt grädde, kryddor och rör om. Blanda i bladpenaten och rör tills spenaten "sjunker in". Smaksätt med salt och peppar och ev. 1/4 buljongtärning. 8) Tillsätt canihunafröna eller quinoan och rör om. Ta bort traktörpannan från plattan. 9) Ta ut paprikorna och fyll dem med den varma blandningen, strö till sist på ost. Gratinera i ugn i ca 10 minuter. 10) Stek pinjenötterna i  lite olja tills de blir gyllenbruna. 11) Servera de varma paprikorna med en tomat och gurksallad!


Hittade hackad fryst chili i frysdisken på ICA - billigt, praktiskt, toppen.


I eftermiddag tar jag tåget ner till Lund för att prata kost med ett hundratal entusiastiska löpare, ska bli riktigt kul! 

Alexandra



1 kommentar:

  1. Detta ser fantastiskt gott ut oj oj oj... Tack!

    kram från Sara :)

    SvaraRadera