Canihuafyllda paprikor
Ingredienser (4 personer): 2 dl canihuafrön eller svart quinoa, 1 Kung Markattas grönsaksbuljong, 1 msk finhackad röd chili, 1 gul lök, 1 pressad/finhackad vitlök, 250 gram ICAs frysta svampmix, 150 gram bladspenat, 2 dl grädde, 2 msk pinjenötter, 1 dl ost, olivolja/rapsolja, 1 tsk torkad oregano/mejram, salt och svartpeppar.
Gör så här: 1) Sätt ugnen på 225 grader. 2) Skär bort paprikans skaft och gröp ur kärnhuset. 3) Koka canihuafröna eller quinoan enligt anvisning i 1 buljongtärning. 4) Lägg paprikorna på en ugnssäker form. Gratinera i ugn i 10 minuter. 5) Under tiden: Stek lök, chili och vitlök i lite olivolja - lägg över i en traktörpanna. 6) Stek svampen och lägg över i traktörpannan. 7) I traktörpannan på medeltemperatur - tillsätt grädde, kryddor och rör om. Blanda i bladpenaten och rör tills spenaten "sjunker in". Smaksätt med salt och peppar och ev. 1/4 buljongtärning. 8) Tillsätt canihunafröna eller quinoan och rör om. Ta bort traktörpannan från plattan. 9) Ta ut paprikorna och fyll dem med den varma blandningen, strö till sist på ost. Gratinera i ugn i ca 10 minuter. 10) Stek pinjenötterna i lite olja tills de blir gyllenbruna. 11) Servera de varma paprikorna med en tomat och gurksallad!
Hittade hackad fryst chili i frysdisken på ICA - billigt, praktiskt, toppen.
I eftermiddag tar jag tåget ner till Lund för att prata kost med ett hundratal entusiastiska löpare, ska bli riktigt kul!
Alexandra
Detta ser fantastiskt gott ut oj oj oj... Tack!
SvaraRaderakram från Sara :)