fredag 20 mars 2009

Viktgrupp Träff 3

Igår var det dags för tredje träffen! Vi mätte och vägde dem först och här är resultaten:

Antal deltagare träff 3: 18 personer. Frånvaro: 3 personer. De personer som är borta räknar vi med mätning från föregående träff.
  • Vikten: tillsammans har de gått ner 9 kg. 11 personer har minskat i vikt (kg), 4 st oförändrad vikt och 3 personer har gått upp något i vikt.
  • Midjemåttet: 14 personer hade minskat midjemåttet, 4 personer hade ökat något i midjemått.
  • Fettprocenten: 11 personer har minskat sin fettprocent, som mest med 3 procent. 3 personer oförändrade värden, 4 st ökade fettprocenten.
  • Övrigt: Av de personer som ökat i vikt; hade 2 personer minskat i fettprocent och 1 person ökat något i fettprocent.
  • Välmående: de flesta känner sig piggare och inte lika hungriga/sugna som förra veckan.
Gruppen har nu gått ner 29 kg totalt sedan första träffen 5 mars! Fantastiskt tycker jag och vi är super nöjda. De har verkligen kämpat hårt! Eftersom kursens inriktning även är HÄLSA och inte bara viktminskning så är den största vinsten: välmående. Vissa i gruppen hade som mål att gå ner något kg och få ner fettprocenten och nu lyckats med det. För dem handlar det nu om att hitta en bra balans och bibehålla resultat. För deras del mäts nu framgångar i styrka och välmående.

Ja, vad gjorde vi sedan då..... Jo, kettlebellpass så klart!

Duktiga Annie höll ett inspirerande pass. Vilken energi hon har den tjejen!

Kettlebells är ett träningsredksap som funnits i Ryssland i snart 2000 år men har på senare tid uppmärksamats och nu äntligen hamnat på Balance! Vinsterna är många: snabb styrkeutveckling och stor kardioeffekt och ökad kroppskontroll. Det ni! Träningsvärken heter duga idag, för min del iaf, men passet var verkligen kul!
Imorgon ska jag tillsammans med dietistkompisarna Karin och Jennie åka till Västerås och gå på fettseminarie; "Ät dig frisk på naturlig kost". Det är b la Annika Dahlqvist, Bitten Larsson och "kostdoktorn"Andreas Eenfeldt. Fettrevolutionen och sockerberoende är nog utlovade teman.

Alex x

1 kommentar:

  1. Vi kanske ses på seminariet imorgon. Det ska bli väldigt intressant.

    SvaraRadera