onsdag 18 november 2009

En fin böna!

Jag fullkomligt älskar bondbönor! Än så länge har jag inte hittat dem på konserv eller torkade så enda alternativet är att koka och skala dem själv. Men det är det värt! De är ffa väldigt goda men innehåller även en massa nyttigheter som fiber, magnesium, C-vitamin och kalcium. Proteinhalten är dessutom hög.

Här kommer ett recept på en god förrätt:

Bondbönor & Svamp med Lufttorkad skinka
Ingredienser:
Lufttorkad skinka (svensk), 2 skivor per person
Svamp (jag använde frysta kantareller)
finhackad rödlök
"en skvätt" koncentrerad grönsaksbuljong
Salt & svartpeppar

Ta ur bönorna ur skalet och koka i lättsaltat vatten i cirka 5 minuter. Skölj därefter i kallt vatten och ta försiktigt loss det genomskinliga/vita skinnet från bönorna. Ut kommer en vacker grön böna! Stek svamp och rödlök i lite smör. Blanda i bönorna och tillsätt lite grönsaksbuljong, salt och svartpeppar. Servera till några skivor skinka.

Alexandra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar