fredag 6 november 2009

Viktgrupp Träff 5

Igår var det dags för Viktgruppen igen! Jag var tyvärr inte med på träffen den här gången men på tåget hem från Uppsala, där jag var och pratade kost med eleverna på KY, skänkte jag dem en varm tanke. Då var viktgruppen ute och sprang intervallträning med Magnus ute i ovädret....

Även den här veckan gav strålande resultat. De har nu gått ner över 30 kg tillsammans! Här är sammanfattning av vad som hänt sedan förra träffen 29/10.
 • Antal deltagare: 11 st. 3 st frånvaro.
 • Vikt: totalt har de gått ner 6,8 kg. 7 personer av 11 har minskat i vikt. Av de 4 personer som ökat något i vikt sedan förra gången hade 3 personer minskat i fettprocent.
 • Fettprocent: -3,8 %. Totalt har 7 personer minskat i fettprocent.

Vi fick mycket bra betyg av en kille idag. Han kände sig som en helt ny människa! Tidigare hade han ätit en liten frukost och stora middagar. Nu har han fått in frukostrutiner och sköter sina mellanmål, och middagarna lite mindre. Välmående & viktminskning är belöningen, inte så tokigt va? Kul!

Nästa vecka kommer Karin Magnusson och föreläser för dem om KBT - kognitiv beteende terapi. Det tycker iaf jag ska bli super intressant!


Expressen pratar också vikt..... Så här skrev de igår: "Ät tomater - gå ner i vikt". Hänvisning till en studie från England där man såg att ett ämne i tomat ökar mättnadskänslan. Hmmm... intressant. Men hoppas inte det ger fel signaler att man "bara" ska äta tomater. Jag tror att regelbundenhet och bra matkvalité är det bästa för mättnadskänslan, med eller utan tomater. Men gärna med förstås för de är både goda och nyttiga. Genom att värma tomaterna ökar upptaget av antioxidanten lykopen. Just nu har jag lite pippi på ugnsgrillade tomater, verkligen gott. Dela en bifftomat i två halvor; häll över lite olivolja, flingsalta och peppra. In i ugnen i några minuter - 15-20 min cirka. Gott till allt!

Imorgon ska Karin, Johanna och jag till Överjärva gård till Kafé Hästskostallet! Åh, bara namnet får mig att gå ner i varv. Behöver det.

Trevlig helg!

Alexandra

2 kommentarer:

 1. Trevlig helg Alexandra! Jag har ätit tomater hela veckan o hållt vikten ;)
  Ser dig kanske på mässan i helgen....?
  Stefan

  SvaraRadera
 2. Är det nyttigare att koka kycklingfilé (gäller även fläskkotlett) än att steka den? (Även om man steker utan något fett)

  Behåller kycklingfilén/fläskkotletten mer näring när man kokar den i vatten? Är det bra att t.ex. ha kycklingfilén/kotletten i en stekpanna och sedan hälla ett par dl vatten i stekpannan? (Det blir väl ungefär som kokt, men att vattnet inte täcker hela kycklingen/kotletten?)

  Jag har inte tillgång till ugn, så ugn kan jag räkna bort.

  Hoppas Ni förstår vad jag försöker komma fram till:)

  Hur länge håller sig fryst kött/kyckling i frysen utan att förlora någon näring? Samma fråga vad gäller frysta grönsaker (typ wok mix)
  Och även frysta kikärtor och bönor som man kokar och sedan fryser in. Hur länge kan de hålla sig i frysen utan att förlora näring?

  Vore snällt ifall ni har möjlighet att svara på detta.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera