onsdag 9 december 2009

Blommor...

Igår var sista föreläsningen i Uppsala. Vi hade repetition inför tentan på fredag. Fick helt oväntat blommor, blev riktigt glad!

Tusen tack HU4! Kommer att sakna era intelligenta frågor och kommentarer!


Ikväll höll jag föredrag på Balance om Kost & Hjärnan. Intressant ämne! Sambandet mellan kost och mental hälsa & fokus visste jag lite granna om sedan tidigare men det var verkligen kul att fördjupa sig. Får bli en sammanfattning på bloggen en annan dag, nu är jag trött och tänkte bege mig hemåt i mörkret.....
Alexandra

2 kommentarer:

 1. Ser fram emot en sammanfattning av dagen:)

  Hur länge håller sig kött i frysen? Ex fläskkotlett och kycklingfilér. Ett år? Har hört att det är max 6månader MEN på förpackningen står det 2011? Kan vara bra att veta:)(Ett alternativ är ju att kanskee lukta på köttet eller så, men jag har verkligen inget luktsinne och är ursel på sådant)

  Julskinka är det ett bra alternativ? Innehåller det inte en massa tillsatser eller liknande?

  SvaraRadera
 2. En tilläggsfråga. VIlket anses "nyttigast" av kalkon och julskinka? Är de lika nyttiga eller är den ena lite "nyttigare"? (Mindre kcal, mindre mättat fett etc..)

  Och vilket är bäst, rapsolja eller olivolja? Rapsolja verkar innehålla betydligt mindre mättat fett och innehåller mer omega-3. Stämmer det? För då vinner ju rapsolja:)
  (Jag tänkte främst till att steka)

  Eller är flytande margarin nyttigare än olja?

  Mvh

  En frågsam regelbunden läsare

  SvaraRadera