söndag 30 maj 2010

Mors dag

Morsdag med mamsen. Inte ofta vi firar ihop så det var riktigt mysigt! Först promenad och lunch i Haga och sedan fika på Mickes båthus i Pampas Marina.

Fina mamma och så jag... och yes - vi åt kanelbullar, drack kaffe och sen bubbel där på båtdäck!

Kvällsmiddag blev vegetariskt. De hade med sig nyskördad vitkål vilket verkligen är oslagbart tycker jag; när de är så där färska. Helt klart den bästa salladen!












Vi gjorde "het tzatziki" (matlagningsyoghurt, finhackad gurka, chili, salt, peppar, vitlök) potatisklyftor (kryddad med olivolja, salt, peppar och färsk salvia), stekt hallumiost, stekta aubergineskivor (doppa skivad aubergine i öl och sedan ströbröd, stek i lite smör+olivolja i några minuter på varje sida), hummus och vitkålssallad med olivolja + rödvinsvinäger. Så gott!

Alexandra

4 kommentarer:

  1. Hej Alexandra! Undrar om du vet hur mkt salt man ska äta om dagen, tror nämligen att jag fâr i mig för lite salt eftersom jag inte saltar min mat. Men jag känner inte att jag behöver salta, äter nyttigt och inget färdigköpt. Tack pâ förhand,
    Anonym

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Natriumbehovet motsvaras av mindre än 1 tsk vanligt salt per dag, men för att du ska få i dig tillräckligt så behöver du inte salta maten utan brukar täckas av en bra kosthållning som du tycks ha. Ingen anledning till oro tror jag men om du är osäker så råder jag dig att kontakta en kostrådgivare som kan se över din kost och göra en bedömning.
    Mvh, Alexandra

    SvaraRadera
  3. Tack sâ jättemkt för svar! Och jag älskar din blogg, sà himla sund.

    Kram
    Anonym

    SvaraRadera
  4. Vad roligt, tack!
    Ha det bra!
    Alexandra

    SvaraRadera