onsdag 23 mars 2011

Macadamianöt

Så förtjust i pesto! De flesta kanske förknippar pesto med pinjenötter men man kan använda i princip vilken nöt som helst. Och basilikan kan man byta ut mot persilja. I helgen gjorde jag macadamiannötspesto och serverade den tillsammans med finn crisps som snacks innan middagen. En succé!

Macadamian-Pesto
50 gram macadamiannötter (naturella och skalade)
1 kruka persilja eller basilika
1-2 klyftor vitlök
1 dl riven parmesan
2 dl olivolja
Salt & svartpeppar

Finhacka nötterna och persiljan/basilikan (eller kör i matberedare). Tillsätt finhackad eller pressad vitlök, olivolja, salt & peppar. Riv parmesanosten och tillsätt till röran och rör om.

Visste du att...
Macadamianöten upptäcktes under 1800-talet i Australien och kallas där för ”the healthy snack”. De växer på medelstora träd och skördas från april till augusti. Macadamianöten är en av de fetaste nötterna, men fettet är av den goda sorten enkelomättat fett som sägs kunna förebygga hjärt- och kärlsjukdomar. De innehåller också protein, mineraler, fibrer och antioxidanter.

Alexandra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar